Chernobyl Dokumentar Shqip

Chernobyl Dokumentar Shqip

Copyright Uendi Cerma /MULTIMEDIA TV Facebook: Multimedia TV Kontakt : multimediatvd@gmail.com

Katastrofa bërthamore në Çernobil: Si ndodhi?

Katastrofa bërthamore në Çernobil:  Si ndodhi?

Më 26 prill, 1986, një testim i sigurisë në termocentralin e Çernobilit shkoi keq, duke shkaktuar shkatërrimin më të madh që përfshiu një pjesë të Evropës. Këto pamje ju sjellin detaje nga dita e eksplodimit. E publikuar më - https://www.evropaelire.org/a/%c3%a7ernobili-p%c3%abrvjetori/29195707.html

10 Gjera Te Cuditshme Ne Chernobyl (SHQIPtube - Fakte Interesante)

10 Gjera Te Cuditshme Ne Chernobyl (SHQIPtube - Fakte Interesante)

Per me shume Gjera Interesante dhe Dokumentar Shqip | SUBSCRIBE Tortet me unike ne Kosove, Follow ne Instagram " MandasCake_ " https://www.instagram.com/mandascake_/ Katastrofa e Qernobilit ishte nje aksident berthamor qe ndodhi me 26 prill 1986 ne centralin berthamor te Chernobyl prane qytetit Pripyat ne Ukraine qe eshte njera nga dy aksidentet berthamore qe ka ndodhur ne bote. Aksidenti filloi gjate nje eksperimenti sovjetik, udheqesi I eksperimentit deshtoi te ndiqte procedureN duke krijuar kushte jo efektive te punes dhe defekte duke shkaktuar reaksion te pakontrolluar berthamor qe shkaktoi lirimin materialeve radioactive ne te gjithe Evropen. Tash mo po dihet qe SHQIPtube eshte njeriu me I mistershem per Fakte Interesante Shqip, shijoni keto 10 Gjera Te Cuditshme Rreth Chernobyl beje LIKE dhe komentoni se cfare mendoni per kete Ngjarje Te Vertet qe shokoi boten.

Një përshkrim i fuqishëm i Çernobilit

Një përshkrim i fuqishëm i Çernobilit

Episodet e HBO-s për Çernobilin paraqesin aksidentin më të keq bërthamor në botë. Mirëpo sa real është portretizimi i katastrofës së vitit 1986? Ish-punëtorët e Çernobilit kanë komentuar këtë projekt. E publikuar më - https://www.evropaelire.org/a/nje-pershkrim-i-fuqishem-i-%c3%a7ernobilit/29985039.html

33 vite nga Çernobili: Ç’mund të ndodhë me 16 mijë mbushjet e sotme bërthamore?

33 vite nga Çernobili: Ç’mund të ndodhë me 16 mijë mbushjet e sotme bërthamore?

Tirana Today - 33 vite nga Çernobili: Ç’mund të ndodhë me 16 mijë mbushjet e sotme bërthamore?

COSMO GJENERATA E ÇERNOBILIT 28 04 2016

COSMO GJENERATA E ÇERNOBILIT 28 04 2016

COSMO GJENERATA E CEROBILIT 28 04 2016

"Çernobili", ende me pasoja - Vizion Plus - News, Lajme

"Çernobili", ende me pasoja - Vizion Plus - News, Lajme

http://www.vizionplus.tv/ https://www.facebook.com/VizionPlusTV https://twitter.com/vizionplustv Shpërthimi në centralin bërthamor të Çernobilit në Ukrainë në vitin 1986 ka lënë pasoja më të forta dhe më afatgjata nga sa mendohej. Ekspozimi ndaj radioaktivitetit ka sjellë dëme ekstreme jo vetëm te njerëzit, por edhe në ekosistem. Madje sipas një studimi të fundit, gjurmë të radioaktivitetit janë gjendur edhe te pemët që ende nuk kishin mbirë në kohën e shpërthimit. Kërkimi shkencor është zhvilluar në Piripat, qytetin tashmë fantazmë, pranë të cilit ndodhej centrali bërthamor. Sipas ekipit të shkencëtarëve, efektet më të dëmshme u regjistruan në vitet e para pas shpërthimit. Rrezatimi bëri që pemët të ishin më të ndjeshme ndaj mungesës së ujit dhe shumë prej tyre u thanë. Në pemë të ndryshme, përfshirë edhe ato që mbinë pas vitit të tragjedisë, duken qartë shenjat radioaktive. Një fatkeqësi e përafërt me atë të Çernobilit u shënua edhe në centralin bërthamor të Fukushimës në mars të 2011-ës në Japoni, pas cunamit shkatërrimtar. Pasojat e atij fataliteti ndihen edhe sot e kësaj dite. Qeveria ka kërkuar koordinimin e autoriteteve për të ndërmarrë veprime në mbrojtje të ekosistemit. Një sasi e madhe uji i ndotur nga radioaktiviteti qarkullon ende në brigjet e Fukushimës. Explosion at the Chernobyl nuclear plant in Ukraine in 1986 has left severe consequences and long term than expected. Exposure to radiation has caused extreme damage not only to people but also the ecosystem. Furthermore, according to a recent study, found traces of radioactivity are also trees that had not yet sprouted at the time of the explosion. Research is conducted in Piripat, ghost town now, which was near the nuclear plant. According to the team of scientists, the most harmful effects were recorded in the first years after the explosion. Radiation caused trees to be more sensitive to lack of water and many of them died. In various trees, including those that sprouted after the tragedy, obviously radioactive signs. A disaster similar to that recorded in the Chernobyl nuclear power plant in Fukushima in March of 2011 in Japan after the devastating tsunami. The consequences of that fatality feel even today. The government has asked the authorities to coordinate actions to protect the ecosystem. A large amount of water contaminated by radioactivity still circulating on the coast of Fukushima.

Çfare ndodhi ne Çernobil ?

Çfare ndodhi ne Çernobil ?

Dokumentar i shkurte per te pare se cfare ndodhi ne Çernobil ne vitin 1886.. Music: Chernobyl - Melody by TheValvier

Pasdite ne TCH, 4 Maj 2015, Pjesa 2 - Top Channel Albania - Entertainment Show

Pasdite ne TCH, 4 Maj 2015, Pjesa 2 - Top Channel Albania - Entertainment Show

Tema: Cernobili 29 vjet me pas. Rrefimi i shqiptarit qe ka realizuar nje reportazh Te ftuar: Edmond Prifti, Artan Trebicka

CERNOBILI UKRAINE

CERNOBILI UKRAINE

Top Videa -  loading... Změnit krajinu
Načíst dalších 10 videí
 
 
Sorry, You can't play this video
00:00/00:00
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
CLOSE
CLOSE
CLOSE